Schrijver

Tijdens de middelbare school begon ik met dagboeken schrijven. Sindsdien is het positief uit de hand gelopen. Ik heb oneindig veel verhalen en gedichten geschreven. Vaak gewoon voor mezelf, maar ook steeds meer voor de buitenwereld. Ik ontdekte hoe vervullend het is om de juiste taal te vinden voor ervaringen. Zowel in gesproken als geschreven taal.

Taal en betekenis

Met plezier heb ik een tijdje bij dagblad Trouw gewerkt, bij de redacties Religie & Filosofie en Sport. Ik schreef allerlei soorten teksten als communicatiemedewerker bij een landgoed en daarna als redacteur bij een uitgeverij. Nu schrijf ik onder meer artikelen over mijn vakgebied, columns en verhalen. Het fascineert me hoe we via taal betekenis geven aan gebeurtenissen en ervaringen. En ook hoe verhalen de ervaring in de weg kunnen zitten…

Zin kun je maken

Met mijn collega Merlijn Koch schreef ik het boek Zin kun je maken. Met dit boek willen we zingeving begrijpelijk en hanteerbaar maken voor leiders, coaches en andere begeleidingsprofessionals. Het benadert zingeving als vermogen en geeft concrete handvatten om processen van zingeving te begeleiden.